Bryter nye barrierer: – Aldri gjort noe større

08.10.2019

Før den nye Tromsøterminalen ble bygget var etterspørselen altfor høy i forhold til kapasiteten. De måtte takke nei til nye kunder og lagringsplassen var for liten for den mengden fisk og varer som ble fraktet via Tromsø.

 

I 2020 skal det nye bygget, på 19 000 kvadratmeter, stå ferdig på Skattøra. Lagringskapasiteten skal nærmest dobles i den nye Tromsøterminalen. Her blir det kontorutleie, store sorteringshaller, dypvannskai og bygget får en lagringskapasitet på cirka 22 000 tonn – 15 000 tonn mer enn dagens kapasitet i Hansjordnesbukta.

 

Et utfordrende, men spennende prosjekt 

Jørn Dale er prosjektleder i Åge Nilsen, og har jobbet på Tromsøterminalen-prosjektet siden oppstart tidlig i 2019.

– Det som er spesielt med jobben vi gjør i det bygget her, er selve størrelsen på bygget. Vi har hatt prosjekter av stort omfang før, men ikke på denne størrelsen arealmessig. Her er det veldig lange avstander og store flater som skal dekkes, og logistikkmessig er det både utfordrende og spennende å jobbe på Tromsøterminalen, forteller han.

Åge Nilsen har fått i oppgave å legge inn alt av rør, vann og varme i bygget.

– Vi har rundt 15 ansatte som jobber på prosjektet, forklarer Dale.

– Bygget er over to etasjer og skal ha varemottak, tre store kjølelager, kontorer til utleie og eget bruk i andreetasjen, og mye mer – alt dette må ha varme og sprinkleranlegg. Også må det legges inn rør for dusjer, toaletter og lignende for vanlig bruk, i tillegg til at kontorlokalene må ha oppvarming. Det er en stor jobb, utdyper prosjektlederen.

 

– Godt samarbeid er viktig

Det kan ligge mange utfordringer bak å arbeide med et bygg på størrelse med Tromsøterminalen. Inne på terminalen møter vi Dan Rune Jensen, Kenneth Tollefsen, Frode Håvard Pettersen og lærlingen Mathias. De er en del av teamet som jobber iherdig med ferdigstillingen av prosjektet.

 

– Vi synes det er veldig spennende å jobbe på et prosjekt som det her, forteller Dale.

– Alt må planlegges godt, spesielt når vi har så kort tid. De ansatte vet jo hva de skal gjøre og hvordan de skal utføre oppgavene, men utfordringen er å finne riktig rekkefølge på det. Her jobber jeg og Dan Rune Jensen sammen for å finne best mulig logistiske løsning. Godt samarbeid er viktig for å få gjort en god jobb.

Ser frem mot en hektisk periode

Prosjektet er ennå i framdrift. Etter planen skal alt være ferdig januar 2020, og de ansatte i Åge Nilsen har fortsatt mye arbeid foran seg.

– Bygget skal være ferdig i slutten av 2019, og vi begynte i januar, så vi har hatt ganske kort tid på prosjektet. Det gjør jo at vi har en hektisk periode framfor oss. Vi skal jobbe mye fremover, og jobbe hardt for å få ferdigstilt Tromsøterminalen, avslutter Dale stolt.

 

Ønsker du gratis befaring? Skriv til oss i kontaktskjemaet!

 

Kontakt oss


Se personvernpolicy